понедељак, 20. фебруар 2017.

Почело пријављивање за акцију „Уредимо заједно”

У жељи да се суграђани активније укључе у уређење своје животне околине, Град Београд и ЈКП „Зеленило – Београд” и ове године покрећу акцију „Урeдимo зajeднo”. У претходне три године на овај начин је уређено 439 локација на територији десет градских општина, а интересовање грађана је из године у годину све веће.

Скупштине станара могу пријавити предлоге за озелењавање и уређење свог стамбеног насеља „Зеленилу – Београд”, кoje ће oбeзбeдити сaв пoтрeбaн биљни и дeндрo мaтeриjaл, пaркoвски мoбилиjaр, лoпaтe, рукaвицe, фaрбу, чeткe и oстaлa срeдствa пoтрeбнa дa сe пoсao oбaви квалитетно, саопштавају из овог градског предузећа.

Пријава за акцију врши се писаним путем, а образац за пријаву може се преузети са сајта ЈКП „Зеленило – Београд” www.zelenilo.rs. Попуњена пријава може се послати на и-мејл адресу: info@zelenilo.rs или на адресу ЈКП „Зеленило – Београд”, Центар за информисање, Мали Калемегдан 8, 11000 Београд, са назнаком: за акцију „Уредимо заједно”. Пријављивање почиње 20. фебруара и трајaће до 6. марта.

Скупштине станара пријављују врсту и садржину радова у погледу уређења и озелењавања, као и површину на којој ће ти радови бити изведени. У оквиру акције могуће је изводити земљане и биолошке радове, као што су садња украсних биљака, травњака и постављање парковског мобилијара (клупа и ђубријера). Грађевински радови, као што су изградња стаза, платоа, дечјих игралишта, уградња фитнес реквизита и слично, не могу бити предмет пријаве за акцију.

По истеку рока за пријављивање, стручне службе „Зеленила – Београд” обићи ће све пријављене локације и проценити оправданост и техничку могућност реализације захтева.

Из „Зеленила” позивају суграђане да се, као и претходних година, пријаве за учешће у овој акцији и тиме своје окружење учине квалитетнијим, здравијим и лепшим за живот.